01-header2020.jpg 02-header2020.jpg 03-header2020.jpg

Veelgestelde Vragen

Wanneer kan ik mijn kind inschrijven voor een lidmaatschap?

De periode van inschrijving voor jeugdleden is vanaf 1 maart 2023. Voor senioren is inschrijven het gehele jaar mogelijk. Voor de eerstejaars F-jeugd (6-7 jaar) is er per direct plaats en kan je meteen beginnen met hockeyen.

 

Wachtlijst

HC Rijnvliet heeft het recht de wachtlijst jaarlijks op te schonen. Alle ingeschreven personen die op dat moment op de wachtlijst staan worden hierover geïnformeerd. In de mededeling richting deze 'wachtlijst-leden' wordt tevens de inschrijfperiode voor het eerstvolgende seizoen gecommuniceerd.

 

Zijn een bitje en scheenbeschermers verplicht, ook als mijn kind nog geen wedstrijden speelt?
Ja, een bitje en scheenbeschermers zijn altijd verplicht. Zie ook de tekst bij verzekeringen.

 

Mag mijn kind bij een vriendje/vriendinnetje in het team?
Wij proberen rekening te houden met wensen als de kinderen tenminste in dezelfde leeftijdscategorie vallen, maar wij kunnen dit niet garanderen.

 

Ik wil mij graag aanmelden als vrijwilliger, waar kan ik dat doen?
Je kan je aanmelden via het inschrijfformulier op www.hcrijnvliet.nl. Je kiest bij soort lidmaatschap voor vrijwilliger. Voor meer informatie mail je naar mailto:[email protected].

 

Waar kan ik het clubtenue aanschaffen?

Het HC Rijnvliet clubtenue bestaat uit een blauwe short of rok voorzien van het HC Rijnvliet logo, een groen met blauw shirt met HC Rijnvliet logo en ABN AMRO logo (voor de jeugd) en blauwe sokken met een groene rand.

 

Het Rijnvliet clubtenue kan aangeschaft worden viadeze link.

 

Is een clubtenue verplicht?
Het clubtenue is verplicht als uw kind competitiewedstrijden gaat spelen, vanaf jeugd onder 8.

 

Waarom wordt er verplicht gesteld dat een van de ouders een scheidsrechterskaart gaat halen?
Zoals bij iedere vereniging begeleiden ouders het team van hun kind. Hierbij worden ze af en toe ingedeeld als spelbegeleider of scheidsrechter van het team van hun kind. Het is dan belangrijk als ouders de spelregels kennen en hun scheidsrechterskaart hebben. HC Rijnvliet ondersteunt hierbij.

 

Gebruik verzameltijden in de HC Rijnvliet app

In de HC Rijnvliet app en op de website staan in het wedstrijdschema van alle teams zogenoemde verzameltijden en starttijden.

·De starttijd is de tijd waarop de wedstrijd echt start.

·De verzameltijd is de tijd waarop de spelers van het team met elkaar kunnen verzamelen. Standaard staat er 30 minuten voorbereidingstijd voor aanvang van de de wedstrijd voor omkleden, keeper gereed, warm lopen en inspelen.

·Bij een uitwedstrijd is hier de reistijd vanaf HC Rijnvliet naar de te bezoeken club op basis van Google-maps bij opgeteld.

Wil je als team deze 30 minuten voor het hele seizoen aangepast hebben? Dan kan de teammanager dit verzoek sturen naar[email protected]. Vergeet niet de teamnaam en de gewenste tijd te vermelden in deze e-mail ??.

Je bent als team niet verplicht om de automatisch berekende verzameltijden te gebruiken. Als de teambegeleiding (coach en teammanager) het fijner vinden om zelf verzamel-, en voorbereidingstijd te bepalen dan is dat natuurlijk prima. Dit kun je dan zelf communiceren bijvoorbeeld in het rij-schema of de wedstrijd informatie die je als teammanager rondstuurt.

Hoe is HC Rijnvliet verzekerd?

Er zijn vragen gekomen over de verzekeringen binnen de club en de KNHB. Op de site van de KNHBstaat nuttige informatie die wij graag met jullie delen.

 

Ten aanzien van de aansprakelijkheidsverzekering is het zo dat deze geldt voor iedereen die zich inzet voor de vereniging (ook trainers en vrijwilligers), als die deelnemen aan een activiteit die door de vereniging is georganiseerd.

Bij de ongevallenverzekering is het wat anders: dit geldt alleen voor (aspirant) leden die zijn aangesloten bij de vereniging. Beide verzekeringen zijn een aanvullende dekking op de eigen particuliere verzekering.

In dit kader is het ook heel belangrijk om iedereen te wijzen op de verplichting van het dragen van een gebitsbeschermer en scheenbeschermers.Als men bv geen bitje in heeft dan zal de ongevallenverzekering niet uitkeren in geval van tandletsel!!!

 

Hoe kan ik me meer verdiepen in de spelregels van de Jongste Jeugd?
Om zoveel mogelijk plezier te hebben op het veld en langs de lijn is het belangrijk dat iedereen de (spel)regels kent. Benieuwd naar de (spel)regels? Klik op onderstaande links om naar de spelregels te gaan van de verschillende categorieën bij de Jongste Jeugd en bekijk het filmpje over het begeleiden van een team hieronder.

 

Spelregels

De spelregels voor de jongste jeugd vind jehier.
De Veldhockey spelregels voor junioren en senioren vind jehier.
De Zaalhockey spelregels vind jehier.

 

Wat heb ik allemaal nodig voor de training?
Voor de training heb je nodig een;

·bitje (zonder bitje geen training en geen wedstrijd)

·scheenbeschermers (zonder scheenbeschermers geen training en geen wedstrijd)

·hockeystick op de juiste lengte

·hockeyschoenen geschikt voor kunstgras

·makkelijk zittende kleding waarin je goed kunt bewegen, het liefste een t-shirt met de naam van uw kind erop.

Hoe lang duurt een hockeywedstrijd?
Dit is afhankelijk van de categorie waarin je speelt;

·voor de 3-tallen (o8) duurt de wedstrijd 2 x 20 minuten met 5 minuten rust.

·voor de 6-tallen (o9) duurt de wedstrijd 2 x 25 minuten met 5 minuten rust.

·voor de 8-tallen (o10) duurt de wedstrijd 2 x 30 minuten met 5 minuten rust.

·vanaf de 012 (elftallen) duurt de wedstrijd 4 x 17,5 minuten, na 1een 3ekwart 2 minuten rust, na 2ekwart 5 minuten rust.

Hoeveel kinderen zitten er in een team?

Dit is afhankelijk van de categorie waarin je kind speelt;

·o8 bestaat uit een team van 8 spelers. In deze categorie worden 2 wedstrijden tegelijk gespeeld tussen twee 3-tallen van dat team. Ieder 3-tal heeft dus 1 wisselspeler.

·o9 (6-tallen) bestaat uit een team van 8 spelers. 5 Veldspelers , een keeper plus twee wisselspelers.

·o10 (8-tallen) bestaat uit een team van 10 speelster. 7 Veldspelers, een keeper plus twee wisselspelers.

·Vanaf o12 (11-tallen) bestaat een team uit 14 of 15 spelers per team. 10 Veldspelers, een keeper en 3 of 4 wisselspelers.

Vragen?
Heb je een specifieke vraag voor één van de onderstaande commissies dan kun je die ook rechtstreeks stellen via onderstaande mailadressen van deze commissies. Het mailadres[email protected]is het algemene mailadres van de club.

 

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

 

TC = Technische Commissie

WS = Wedstrijd Secretariaat

 

 

Agenda

Zoeken