01-header2020.jpg 02-header2020.jpg 03-header2020.jpg 04-header2020.jpg
Algemeen 14-2

Per team 6 scheidsrechters

Nieuws afbeelding
In februari hebben we 5 nieuwe scheidsrechters hun examen gemaakt en gehaald! Gefeliciteerd. Het eerst volgende examen is op dinsdag 4 april. Gedurende de spelregelavond is er uitgebreid gelegenheid voor vragen. Deze is op dinsdag 28 maart. Voor beide dagen geldt: koffie om 19.00 uur en we starten om 19.30 uur.

HC Rijnvliet verwacht dat alle jeugdteams (D en ouder)  in staat zijn voor iedere eigen thuiswedstrijd zelf twee scheidsrechters kan leveren. We roepen de teams, ouders en begeleiders van deze teams op om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen! Ouders van E-teams zijn uiteraard ook welkom, daar streven we naar 4 scheidsrechters per team. 
 
Heeft jouw team nog geen 6 scheidsrechters? Het eerst volgende examen is op:
dinsdag 4 april (19.00 uur koffie, 19.30 uur start examen)

Schrijf je nu in! Het is heel eenvoudig:
Om deel te nemen aan het examen dien je bij HC Rijnvliet ingeschreven te staan als lid of als vrijwilliger. Mocht je nog niet ingeschreven staan kan dit via de site. (http://www.hcrijnvliet.nl/site/?option=11016&menu=2) Geef duidelijk aan dat het een inschrijving betreft om scheidsrechter te worden. Mocht je al ingeschreven staan is een mail naar de arbitragecommissie voldoende: [email protected]. Daarna krijg je per e-mail een uitnodiging om te starten met het e-learning traject van de KNHB. Dit kan je in geheel eigen tempo volgen. Deze voorbereiding op het theorie-examen (er is geen praktijkexamen) gebeurt via een door de KNHB ontwikkeld e-learning traject op de website Drillster. (https://www.drillster.com/info/) Na aanmelding voor het examen volgt hier meer informatie over. Het examen behelst de veldregels én de zaalregels. 

Spelregelavond ter voorbereiding 
Daarnaast wordt er ter voorbereiding nog een spelregelavond georganiseerd. De eerst volgende spelregelavond: dinsdag 28 maart (19.00 uur koffie, 19.30 uur start spelregelavond)
 
Geef de spelregels handen en voeten:
De spelregelavond is een informele avond waar iedereen die de behoefte heeft om de spelregels van het hockey persoonlijk even door te nemen, kan aanschuiven. Dit geldt voor de veldhockeyregels alsmede voor de zaalhockeyregels. Het is de bedoeling om handvatten te bieden voor de soms wat abstracte regels in het spelregelement. Daarnaast is er de mogelijkheid om een aantal veelgemaakte overtredingen op video te bekijken. (https://www.youtube.com/playlist?list=PLF9C3Z36XP1tQ5uNgm46j_8EjDPvBBvwG) N.b.: dit is geen cursus en deelname is vrijwillig, even aanmelden per e-mail: [email protected]  Tevens biedt de Bond veel informatie en materiaal om je goed voor te bereiden op een examen: http://www.knhb.nl/scheidsrechters/alles+over+de+spelregels/DU23533_Spelreglementen.aspx

Zoeken

Agenda

23-10 HC Rijnvliet hockey-instuif
30-10 HC Rijnvliet fright night (info z...