01-header2020.jpg 02-header2020.jpg 03-header2020.jpg
Technische zaken 10-11

Technische training in de blaashal

Nieuws afbeelding
Deze week is de blaashal al in gebruik genomen. We hebben de Technische trainingen van Freek, Julius en Bo naar binnen verplaatst.

In de zaal, op een "snellere” vloer, luistert het technisch allemaal nog iets nauwer dan op het veld. De ballen zijn iets eerder bij je, stuiteren iets makkelijker van je stick en gaan stuiteren als je de passtechniek niet helemaal onder de knie hebt. Al jaren zien we dat kinderen na de zaalperiode de basistechnieken beter beheersen dan daarvoor. Van dit fenomeen kunnen we nu al profiteren doordat we onze eigen blaashal hebben.

Freek, Julius en Bo geven de binnentrainingen. Bewust noem ik het geen zaaltraining, want de normale basistechnieken worden getraind en niet de specifieke zaaltechnieken. Die komen vanaf 4 december aan de beurt.

Voor de kinderen die niet meedoen aan de zaalcompetitie zullen deze trainingen ook een boost geven in hun technische vaardigheid. Een zaalstick is niet echt nodig. Wel fijn als je die al hebt en dan mag je ‘m natuurlijk gebruiken, maar een gewone hockeystick kan ook prima. Schone gymschoen met witte zolen zijn wel nodig, maar die heeft iedereen vast wel in de kast staan.

De eerste sessies van deze Techniektraining zijn inmiddels geweest en lijken een succes te zijn.

Vragen? Kom gerust naar me toe,
Groet,
OlafAgenda

14-12 ALV
18-12 Technisch Hart overleg
30-12 Indoor Hockey Kamp

Zoeken