01-header2020.jpg 02-header2020.jpg 03-header2020.jpg
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 20 april 2024
Tijd T/U Team Tegen team
12:45 Uit MO14-2 (MC2) HC Geldermalsen MO14-1
Algemeen 14-2

Schoolhockey bij HC Rijnvliet

Nieuws afbeelding

Op woensdag 17 april 2024 is er weer een schoolhockey toernooi!

We organiseren dit op de velden van hockeyclub Rijnvliet in Leidsche Rijn. Na jaren zonder Schoolhockey toernooi vinden wij het tijd om dit nieuw leven in te blazen. Alle scholen in Leidsche Rijn en Oog in Al zijn welkom, en vol is vol;-)

Het schoolhockey toernooi is voor kinderen van groep 5, 6, 7 en 8. Er wordt in mixed teams (jongens en meisjes) gespeeld in partijtjes van ongeveer 20 minuten, 7 tegen 7 zonder keeper.We hopen op veel enthousiaste reacties en dan gaan we er een groot succes van maken samen met jullie.

Waarom mee doen?

  • Hockey is een intense sport waarbij je lekker actief bent. Het helpt bij het ontwikkelen van motoriek, co√∂rdinatie en fitheid
  • Hockey is een teamsport: samenwerking is belangrijk. Kinderen leren hoe ze effectief kunnen communiceren en rekening houden met de behoeften van hun teamgenoten.
  • Doorzettingsvermogen en discipline zijn belangrijke aspecten van hockey. Kinderen leren om te gaan met uitdagingen, individueel en als onderdeel van een team, wat waardevolle vaardigheden zijn.
  • Hockey biedt kinderen de kans om nieuwe vrienden te maken en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Ze leren om te gaan met overwinningen en nederlagen, en ontwikkelen een gevoel van kameraadschap.

Tijdens het toernooi is er een competitie voor teams met hockeyervaring en een competitie voor teams met kinderen zonder of met weinig hockeyervaring. Je hoeft dus niet op hockey te zitten om mee te kunnen doen.

Wat heeft een leerling nodig om mee te doen?

  • Een stick kun je lenen als je die zelf niet hebt.
  • Een bitje (verplicht ivm de veiligheid, verkrijgbaar bij bvDecathlonvanaf 4,-)
  • Scheenbeschermers zijn aan te raden
  • Sportkleding en schoenen zonder noppen

Het toernooi start rond 13.30 uur en de prijsuitreiking is rond 17.30 uur. Als 13.30 uur niet haalbaar is, laat dit dan weten. Dan houden we hier rekening mee in de toernooi planning.

Begeleiding

De teams hebben een begeleider (18+) nodig per team en 1 scheidsrechter. Voor wie het leveren van een scheidsrechter lastig is, zullen er vanuit hockeyclub Rijnvliet scheidsrechters geregeld worden. Vraag dus ook ouders, die het leuk vinden om mee te gaan met een schoolhockey team. De kosten van dit toernooi zijn 20 euro per team, voor ieder team zorgen we voor wat te drinken en een snack!

Aanmelding

Basisscholen kunnen hun schoolhockey teams aanmelden via Aanmelden voor Schoolhockey Toernooi 2024.

 

Heb je nog vragen? Mail dan naar [email protected]!


Agenda

22-4 Bestuursvergadering
22-4 TC JJ overleg
23-4 Inloopspreekuur Fysio Vandaag
24-4 proeftraining Hockey
24-4 Juniorencommissie
25-4 meedenksessie Clubhuis

Zoeken